Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar





tisdag 18 juni 2013

Äntligen!!

Första kvällen i huset. Imorse hade vi slutbesiktning å huset lämnades över till oss med bara lite småsaker för servicemannen att fixa.
Går runt i huset å njuter, kikar på saker vi vill göra å planerar stort. Tröttheten är övermäktig, vi har sjukstuga så energin har inte varit på topp när vi har packat å flyttat över en  bråkdel av vårt bohag. Så mycket kvar att fixa innan flytthjälpen kommer nästa vecka å  köparen ska in i lägenheten. 
Men vad gör väl det, jag är ju äntligen hemma!!

måndag 17 juni 2013

Färgsättning del 2

Idag blev det vabb för mig och när dottern piggnat till var hon väldigt bestämd om att vi skulle åka och handla fler bok kartonger. Sagt och gjort, fler kartonger inhandlades och sen blev det en sväng förbi huset för att skriva ihop listan med saker vi ska slå ner på imorgon vid slutbesiktningen. Väl på plats upptäckte dottern att en flicka som var ute med sin mamma och bror går i hennes skola. Hon gick över dit och lekte medan jag inspekterade huset. Efter ett tag slöt även jag upp och fick en fika och rundtur. Upptäckte också att föräldrarna jobbar i huset bredvid mitt jobb. :)
Lite bilder av våra tapetval som vi gjorde en kväll i februari. Tyvärr har jag lyckats ha bort min batteriladdare till kameran så jag får använda telefonen med resutlatet att bilderna är sådär.


Matrumsdelen och en del av hallen


En del av vardagsrummet


Master bedroom :)


Dotterns rum


Det som om några år kommer bli dotterns rum, närmsta framtiden kommer detta rum att fungera som kartonguppställningsplats


Kontoret


Allrummet

söndag 16 juni 2013

Postlåda eller brevlåda?

Vad man än vill kalla dem så behövs en vid huset. Och det finns ju ett antal att välja mellan, små eller stora, plast eller plåt och så alla möjliga färger, en egen eller färdig bild på. Text i all oändlighet.
I vår huspärm från Älvsbyhus fanns ett erbjudande från Flexbox där man får 400 kr i rabatt på 2 av deras modeller om man väljer att ha Älvsbyhus loggan på postlådan.
Vi tittade runt på olika lådor, både ute i handeln och på nätet, men till slutet föll ändå valet på modellen Lovisa från Flexbox, dock utan Älvsbyhusloggan. Priset var bra, 1 695 kr och då ingår skylten som annars kostar 200 kr om man vill beställa en ny, och dessutom finns möjligheten för brevbäraren att öppna en större lucka och därmed stoppa ner paket i lådan, sen finns den "vanliga" luckan för brev och dylikt. Så en svart Lovisa, utan bild men med våra efternamn, gatuadress och nummer. Fiiiint!

 

lördag 15 juni 2013

Städa och packa

Imorse satte jag igång att packa ner alla mina böcker. Vi köpte ett 10-pack bok kartonger på Selstor igår och jag trodde ju att det skulle räcka och att kanske även dottern skulle kunna packa ner sina böcker.
Hm, så fel man kan ha ibland. 10 kartonger räckte inte till böckerna, så det blir till att köpa fler i veckan.
Efter att böckerna var nerpackade plockade vi ihop städutrustning och åkte till huset. Där fanns det att göra.
Vi har tvättat fönster, torkat ur köksskåp, plockat ihop skräp och dammsugit. En och annan fikapaus på trappan i solen blev det också.
Under en av fikapauserna dök det upp en kvinna i dörröppningen som frågade om hon och hennes man möjligen kunde få kika på huset. Dem funderar nämligen på att bygga ett Regin själva. Absolut! tyckte vi och bjöd in paret. Det blev rundvandring och en pratstund där vi berättade och de frågade men även delade med sig av sig själva. Det var kul att få visa upp vårt hus och berätta att allt är standard förutom att vi uppgraderat köket med inbyggnadshäll, inbyggd ugn och micro.
Vi fick också beröm för våra val av tapeter, att färgställning och mönster band ihop rummen bra. Åh, tackar tackar!

På väg till huset stannade vi till hos min faster som hade en väldig massa flyttkartonger till oss. Vi packade baksätet i min lilla hyundai full med flyttkartonger och åkte vidare. Bakluckan var fylld med städutrustning så tänk vad mycket den lilla bilen kan ta med.

fredag 14 juni 2013

Städkavalkad

Det har varit mycket att stå i sista tiden så dokumentationen har helt uteblivit. Men en del kort har jag tagit ändå. Förra lördagen åkte vi ut till tomten för att fortsätta röja med byggsoporna. Dottern var hos morfar på landet och vi passade på att göra tråkiga saker innan det var dags att hämta henne.


Framsidan, före och efter all plast har slängts




Dem icke så roliga plastskräphögarna på framsidan



2 sådana här vändor blev det med bara plast och frigolit.


Och så är ser det ut när det "bara" är trä kvar



Här har vi staplat obehandlat trä som vi ska använda oss av


Här ligger trä som är behandlat eller målat samt lite plåt


Och de trasiga takpannor vi hittills samlat ihop. Sånt här ligger i skärvor över i princip hela tomten



Trähögen ligger mot norr och tomtgränsen, under sovrumsfönstren. Här stör dem ingen.


Det blev ju en miss med containern, vi har i förrgår haft kontakt med en man från byggservice och då fått veta att containern var vårt ansvar att beställa men att han var medveten om att en del säljare kalkylerade med den och att man kan få föreställningen att den därför skulle beställas av Älvsbyhus eller dess underleverentörer. Ja, jag var arg innan men den otroligt trevlige Stefan på service norr har tålmodigt svarat på mina frågor och förklarat hur allt ligger till och jag känner istället att ja, det är ju säljare som säljer in huset till oss kunder. Och med en pappa som varit säljare och fortfarande lever med den mentaliteten så vet jag att säljare gör det dem kan för att sälja och ibland kan sanningen låta olika, man kan vända lite på orden helt enkelt. Jag gör nog det jag med i mitt jobb för att vi ska slippa våldsamheter och konflikter och lugna ner dem som inte fungerar som samhället i övrigt.
Så, inga hard feelings längre. Det var en miss, men vår säljare har ett sätt och en utstrålning som gör det svårt att vara arg på honom. Det är lite morfar/farfar över honom. 

Utan en container hade vi tänkt låna ett släp på Selstor, där älskade har magasinerat sina möbler efter att han flyttade hem till mig, det är nämligen gratis att låna släp där. Tyvärr var alla utlånade och vi hade missat att göra en reservation. Istället svängde vi förbi Statoil och hyrde ett släp för 199 kr som man då får ha i max 4 h. Ett släp med gallergrind, perfekt för att packa skräp i.

Visst är det jobbigt att plocka skräpet, särskilt nu när magen har blivit stor och allt är tyngre än annars. Det är varmt och soligt, och astman gör sitt för att andningen ska bli jobbigare men oj! så duktig man känner sig efteråt. Det är även något med att få åka till ÅVC´n och sortera upp skräpet och veta att man är en duktig och miljötänkande medborgare. Jag är lite miljönörd och tycker att det är viktigt att vi gör det vi kan för att reparera de skador vi gör på miljön.
Man känner sig fruktansvärt nöjd också när man tittar på bilderna och känner att, det här har vi fixat.

tisdag 4 juni 2013

Nya grannar

I söndags åkte vi så ut till tomten igen för att fortsätta röja undan byggsoporna. Vi fick då besök av framtida grannar som döm till min förvåning läste min blogg! Jag som levde i tron att ingen läste det jag skriver här. När jag började med bloggen var det för min egen skull, en dagbok på nätet helt enkelt. När jag sedan började skriva om huset vi skulle bygga och som nu står så fint och väntar på oss hörde Älvsbyhus av sig och undrade om jag ville att de skulle lägga upp min blogg på deras hemsida. Jo, det går bra tyckte jag, det är väl ingen som är intresserad av vad jag skriver men visst kan jag dela med mig av vad som händer oss under bygget om någon nu skulle hitta hit. Och det gjorde en familj som ska bygga ett Regin några tomter bort. Välkomna!
Vi fick ju aldrig upp någon container då den av någon anledning glömdes bort av Älvsbyhus och dem nästan 2 veckor efter husleverens frågade om vi ville ha dit en container. Då var byggarna klara och vi har inte sett till dem sedan dess så allt skräp skulle vi bli tvungna att plocka själva. Då tyckte vi att pengarna för containern kan vi lika gärna lägga på annat och slänga skräpet själva på återvinningsstationen. Bilderna tog vi drygt en vecka innan containerfrågan kom och den på framsidan var några dagar sendare dubbelt så stor.


Skräphögarna på framsidan


Och en på baksidan

Man ska ju inte klaga när det är sol och varmt men det gjorde att arbetet med skräphögarna tog längre tid eftersom vi flydde in i skuggan för vattenpauser och lite fika några gånger. Högen på baksidan var prioriterad eftersom våra grannar kommer med stora stenar som de inte behöver själva och som vi kan använda för att göra vår 3 meter höga slänt (läs stup) lite mindre brant. Tyvärr låg skräphögen i vägen så stenbumlingarna hamnade en bra bit ifrån där vi helst vill ha dem så vi tog bort skräpet så att resterande stenar kan hamna där vi vill. Det är grannsamverkan på hög nivå, alla fyllnadsmassor som blir över åker från tomt till tomt, på så sätt sparar man in pengar på transporter, även grävarna hyrs in en dag här och där för att slippa uppställningskostnaderna. Man får ju inte vara dum!